Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Visitationsproces

Hvordan bliver man elev på Ullerødskolen

visitations

 

  • Elevens bopælskommune skal have truffet afgørelse om ret til vidtgående specialundervisning, jf Folkeskolelovens § 20, stk. 2 (https://danskelove.dk/folkeskoleloven/20)
  • Eleven skal falde indenfor skolens målgruppe - elever med autismespektrumforstyrrelse (ASF) og med begavelse (IQ) indenfor normalområdet.
  • Bopælskommunen skal vurdere, at Ullerødskolen er et relevant tilbud for eleven
  • Der skal være en ledig plads på skolen på elevens klassetrin

 

Afgørelse om ret til vidtgående specialundervisning
Det er elevens bopælskommune, der træffer afgørelse om specialundervisning af børn og unge under 18 år, der bor eller opholder sig i kommunen. 


Inden der kan træffes en afgørelse om specialundervisning, skal der foreligge en pædagogisk-psykologisk vurdering (PPV), der peger på et behov for vidtgående specialundervisning.


Kommunerne har forskellige arbejdsgange og procedurer i forbindelse med visitationer til specialundervisning. Det er som regel distriktsskolelederen på den skole som eleven går på, der i samarbejde med forældre og lærere beslutter, at der skal indstilles til en pædagogisk-psykologisk undersøgelse i PPR. Den pædagogisk-psykologiske undersøgelse munder ud i en vurdering af, hvorvidt der foreligger et specialundervisningsbehov og omfanget af dette. 


Kommunen kan vurdere, at elevens behov kan imødekommes ved et mindre indgribende tilbud end en specialskoleplacering, fx inklusion i en folkeskoleklasse med støtte eller et gruppeordningstilbud. I andre situationer vurderes, at eleven har behov for et mere behandlingsrettet tilbud end en specialskoleplads. 


Målgruppevurdering
Hvis der er truffet afgørelse om, at eleven har ret til vidtgående specialundervisning, kan PPR henvende sig til Ullerødskolen og bede skolen om at foretage en målgruppevurdering. Det indebærer at skolen får tilsendt den pædagogisk-psykologiske vurdering, udredningspapirerne og andre relevante dokumenter til gennemlæsning. 


Skolens leder og psykolog gennemlæser papirerne og vurderer, om eleven falder indenfor skolens målgruppe. En nærmere beskrivelse af skolens elevgruppe kan findes her på hjemmesiden.
Hvis vi er i tvivl om hvorvidt eleven er i målgruppe for skolen, kan der i enkelte tilfælde blive aktuelt at afholde afklarende møder, observationer mv.


Ledige pladser
Ullerødskolen har 64 pladser til elever fra børnehaveklasse til 9. klasse. Der visiteres til pladserne i et tæt og godt samarbejde med Fredensborg kommune, der har fortrinsret til pladserne på Ullerødskolen. 
Såfremt der er ledige pladser på skolen efter visitationen fra Fredensborg kommune, optager Ullerødskolen elever fra andre kommuner. Hørsholm og Helsingør kommuner har indgået et kommunalt samarbejde med Fredensborg kommune, og vil derfor først få tilbudt de pladser, som Fredensborg kommune ikke selv benytter.


Såfremt bopælskommunen har truffet afgørelse om ret til vidtgående specialundervisning, skal kommunen (typisk PPR) afsøge om der er en ledig plads på Ullerødskolen. 


Nogle gange kan der opstå ledige pladser i løbet af et skoleår, og man er altid velkommen til at henvende sig.


Besøg
Vi får ofte henvendelser fra forældre, som gerne vil besøge skolen. Mange forældre har aldrig været en specialskole før, og kan have behov for at se en specialskole som et led i deres egen beslutningsproces. 


Vi modtager besøg på skolen efter forudgående aftale, og afsætter gerne tid til at fortælle om vores skoletilbud. Vi opfordrer dog til, at man er i dialog med PPR om, at man er i gang med at besøge skoler inden man kommer. 

Kontaktinformation

Ullerødskolen
Holmegaardsvej 102 1.sal, 2980 Kokkedal
Ullerodskolen@fredensborg.dk
+45 72565096