Historie

I 1977 stod skolebyggeriet i Kokkedal færdigt. Fra starten har der været klasser for elever med særlige behov her på 1. salen. I de første mange år var der kun én klasse, mens de øvrige lokaler blev brugt til byens skolepsykologer. I begyndelsen af 90’erne kommer der gradvist flere specialklasser, og i 2003 har vi 7 klasser og en kontorgang.

Specialklasserne i denne ende af byggeriet har haft elever med autismelignende vanskeligheder gennem hele perioden.

Gennem årene har omverdenens syn på autisme skiftet. I begyndelsen betragter man disse børn som psykotiske og først senere kommer autismediagnoserne ind i billedet. Med dette skift i måden at se eleverne med autisme på, har Ullerødskolen udviklet sig og taget de nye pædagogiske tiltag med ind i den daglige undervisning.

I 1998 bliver skoletilbuddet udvidet med et fritidstilbud, og der bliver ansat en række pædagoger, der både understøtter undervisningen og laver fritidstilbud til eleverne.

I 2004 bliver vi en selvstændig skole – indtil da har vi været en afdeling på Holmegårdsskolen. Fra august 2019 udvides vi til en skole med 8 klasser og 56 elever.